'Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri' sahiplerini buldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 44 yıldır düzenlenen ve Türkiye'nin kültür ve sanat alanındaki öncü isimlerini ödüllendiren 'Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'nin bu yılki sahipleri belli oldu. Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (Anelsander), İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi ve Sadberk Hanım Müzesi, prestijli ödüle layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruyla bu yılki '2023 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'nin sahiplerini "Bakanlığımızın en prestijli ödülü sahiplerini buldu. Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (Anelsander), İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi, Sadberk Hanım Müzesi. Ülkemizin kültür ve sanat dünyasına katkılar sunan kurumlarımıza kıymetli çalışmaları için teşekkür ediyor, '2023 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri'ne layık görülen her üç kültür ve sanat kurumumuzu da ayrı ayrı tebrik ediyorum." ifadeleriyle duyurdu.

Bu yılki ödül alan kurumlar arasında yer alan Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneği (Anelsander), geleneksel el sanatları alanında ülke genelinde yaşayan ustalar aracılığıyla gerçekleştirdiği öncü ve nitelikli çalışmalarıyla öne çıkarken, aynı zamanda UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi'ne akredite olması ve Türkiye'nin bu alandaki kazanımlarını artırması nedeniyle ödüle layık görüldü.

İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi ise Türkiye'de kültür ve sanat alanındaki kişisel gayret ve girişimleriyle bilinen isimlerden biri olan İbrahim Alimoğlu'nun adını taşıyan müzesiyle öne çıkarken Türkiye'nin bu alandaki ilk ve en büyük müzesi olarak dünya genelinde önemli bir konuma sahip.

Sadberk Hanım Müzesi ise Türkiye'nin ilk özel müzesi olma özelliğini taşıyan bir kurum olarak geniş bir sahada özenle korunan zengin koleksiyonu ve çağdaş müzecilik uygulamalarına verdiği önemle ödüllendirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 1979'dan bu yana düzenlediği ödüller, Türk tarihi, edebiyat, dil, plastik sanatlar, mimarlık, arkeoloji, müzik ve sahne sanatları, halkbilim, tiyatro, opera ve bale, sanat tarihi, fotoğrafçılık, sinema, kütüphanecilik ve müzecilik alanlarında başarı gösteren isimlere veriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri