Kuran-ı Kerim’de geçen kız isimleri ve anlamları!

Bebek bekleyen anne ve babalar yeni doğacak çokları için isim arayışındalar. Peki Kuran-ı Kerim’de geçen kız bebek isimleri hangileridir? Kuran-ı Kerim’de geçen kız bebek isimlerinin anlamları nelerdir? İşte en güzel kız isimleri…

İşte Kuran-ı Kerim’de geçen en güzel kız bebek isimleri ve anlamları…

Asiye: Firavun’un eşi ve Hz. Musa’yı nehirden alıp büyüten kadın olarak bilinir. Asiye ismi, "acı çeken kadın" ve "baş kaldıran" anlamlarını taşır. (Asiye ismi Kuran-ı Kerim’de geçmez. Ancak kendisinden bahsedilir.)

Ahsen: Tin suresinde geçen Ahsen, "en güzel" veya "ne güzel" anlamına gelir. Güzelliği ve iyiliği temsil eden bir isimdir.

Azra: Azra, Medine'nin bir diğer adı olarak bilinir ve "el değmemiş", "bakire" anlamını taşır. Saflık ve temizliği simgeler.

Meryem: Hz. İsa’nın annesi olan Meryem, Kur'an-ı Kerim’de adı geçen tek kadındır. Meryem ismi "ibadet eden kadın", "Allah'a bağlı" anlamlarına gelir.

Nisa: Kur'an-ı Kerim’de bir sureye adını veren Nisa, "kadınlar" anlamına gelir. Kadının değerini ve önemini vurgulayan bir isimdir.

Nur: "Aydınlık", "ışık" veya "parıltı" anlamına gelir. Aynı zamanda Kur'an-ı Kerim’de Nur Suresi olarak geçer ve ilahi ışığı simgeler.

Sema: "Gökyüzü" veya "yukarı" anlamına gelir. Sema, yüceliği ve genişliği temsil eden bir isimdir.

Sidre: Cennette bulunan ve kutsal kabul edilen bir ağacın ismidir. Sidre, cennetle ilişkilendirilen bir kavram olarak safiyeti ve yüceliği simgeler.

Tuba: Cennette bulunan, kökü yukarıda, dalları aşağıda olan bir ağacın adıdır. Tuba, mutluluğu ve cenneti simgeleyen bir isimdir.

Zümra: "Zeki", "güzel", "bilgili" ve "iyi ahlaklı" anlamlarına gelir. Zümra ismi, bilgelik ve güzellik kavramlarını bir araya getirir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri