Kuran yakan Juravel'e Çeçenistan'da 3,5 yıl hapis

Juravel'in avukatı Yuliya Antonova, duruşmanın ardından basına yaptığı açıklamada, mahkeme kararına itiraz edeceklerini belirtti.

Groznıy'daki Visaitovskiy Şehir Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, Kuran-ı Kerim'i yakmasıyla bilinen Nikita Juravel suçlu bulundu ve "manevi değerlere hakaret etmek ve toplumsal düzeni bozmak" suçlamalarıyla 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Juravel'in avukatı Yuliya Antonova, duruşmanın ardından basına yaptığı açıklamada, mahkeme kararına itiraz edeceklerini belirtti.

Mayıs 2023'te Rusya'nın Volgograd kentindeki bir cami önünde Kuran-ı Kerim'i yakması nedeniyle gözaltına alınan Juravel, daha sonra Çeçenistan'a sevk edilmişti. Gözaltına alındıktan sonra Müslüman toplumdan özür dilemişti. Ancak Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov'un oğlu tarafından hapisteki Juravel'e yapılan şiddet içeren görüntüler sosyal medyada geniş yankı bulmuştu.

Ramzan Kadirov, Telegram hesabından paylaştığı videolarda, oğlunun Juravel'e saldırmasını ve onu dövmesini desteklediğini belirtmişti. Juravel'in Kuran-ı Kerim'i yakması olayı, Rusya ve uluslararası toplumda da geniş tartışmalara neden olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri