Kurban Bayramı tatili ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu?

2024 yılında Kurban Bayramı tatili 16 Haziran Pazar günü başlayacak. Resmi olarak 4 günlük bir tatil olan Kurban Bayramı, bu yıl da çalışanların ve tatil planı yapanların gündeminde. Bayram tatilinin hafta sonuna denk gelmesi durumunda, ekstra idari izinler verilerek tatilin uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu oldu. Bu sebeple gözler resmi makamlara çevrilmiş durumda. Peki, Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek ve hangi günlere denk geliyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre, 2024 Kurban Bayramı tarihleri şu şekilde belirlendi:

  • Arife Günü: 15 Haziran Cumartesi
  • Kurban Bayramı 1. Günü: 16 Haziran Pazar
  • Kurban Bayramı 2. Günü: 17 Haziran Pazartesi
  • Kurban Bayramı 3. Günü: 18 Haziran Salı
  • Kurban Bayramı 4. Günü: 19 Haziran Çarşamba

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLACAK MI?

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı konusu, özellikle çalışanlar tarafından yakından takip ediliyor. Bayram tatilinin hafta sonu ile birleşmesi ve arada kalan günlerin idari izin olarak belirlenmesi halinde tatil süresi uzayabiliyor. Fakat bu konu hakkında resmi bir açıklama gelmedi. Resmi tatil olarak arife günü yarım gün kabul edilerek toplamda 4,5 gün tatil verilmesi bekleniyor.

Çalışanlar ve tatil planı yapanlar, bayram tatilinin hafta sonları ile birleşerek 9 güne uzayıp uzamayacağını öğrenmek için resmi açıklamaları takip etmeye devam ediyor. Bayram tatilinin uzun sürmesi, aile ziyaretleri ve yaz tatili planları açısından büyük önem taşıyor. Bayramın 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı hususunda gözler AK Parti'nin yarın yapacağı kabine toplantısına çevrilmiş durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri