Kurban Bayramı tatilinin ilk 3 gününde trafik kazalarında 22 ölü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin başlangıcından itibaren ülke genelinde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayramın ilk üç gününde Türkiye genelinde 824 trafik kazası yaşandığını, bu kazalarda 22 kişinin hayatını kaybettiğini ve 4 bin 43 kişinin yaralandığını bildirdi.

Yerlikaya, bayram tatili süresince hız denetimlerinin radar kullanılarak gece gündüz devam ettiğini vurgulayarak, toplam 375 bin 311 aracın denetlendiğini belirtti. Bu denetimlerde 23 bin 857 araca hız ve radar işlemi uygulandığını, 26,786 araca da çeşitli trafik işlemleri yapıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını isteyerek, kazaların önlenmesi ve bayram tatilinin sağlıklı geçirilmesi için gereken önlemlerin alındığını belirtti. Hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Yerlikaya, trafik denetimlerinin amacının vatandaşların sağ salim ailelerine kavuşması olduğunu vurguladı. Aşırı hız yapmamaya, emniyet kemeri takmaya ve trafik kurallarına uymaya özen gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan, yolculukların sevdiklerine kavuşmak için olduğunu ve güvenli bir şekilde tamamlanması gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri