Kurban Bayramı'nda vatandaşlar milli parklara akın etti!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca milli parkların 5 milyon 338 bin 557 ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını açıkladı. Yumaklı, en fazla ziyaret edilen milli parkların Ayvalık Adaları Tabiat Parkı, Beydağları Sahil Milli Parkı ve Marmaris Milli Parkı olduğunu belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü yönetiminde toplam 662 korunan alan bulunduğunu belirtti. Bu alanların 49'u milli park, 265'i tabiat parkı, 31'i tabiatı koruma alanı, 110'u tabiat anıtı, 85'i yaban hayatı geliştirme sahası, 14'ü ramsar alanı ve 108'i sulak alan olarak sınıflandırılıyor. Bakan Yumaklı, 49 milli park ve 265 tabiat parkının vatandaşlar tarafından ziyaret edilebildiğini vurguladı. DKMP Genel Müdürlüğünün, bu alanlarda insan-doğa dengesini gözeterek sürdürülebilir bir doğa anlayışıyla çalışmalar yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

MİLLİ PARKLARA YOĞUN İLGİ

Yumaklı, korunan alanlarda gerçekleştirilen sosyal donatı yatırımları sayesinde ziyaretçi sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Konuyla ilgili değerlendirmelerinde, “Yaban hayatının korunduğu, aynı zamanda vatandaşlarımızın da doğayla iç içe vakit geçirebildiği korunan alanlarımızın özellikle uzun bayram tatillerinde milletimizden teveccüh görmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz. Kurban Bayramı'nı da idrak ettiğimiz 15-23 Haziran tarihlerini kapsayan 9 günlük tatil süresince korunan alanlarımız toplam 5 milyon 338 bin 557 ziyaretçiyi ağırladı. Ziyaretçi sayımız bu yılki 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 2 milyon 906 bin 385, geçen yılki 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ise 4 milyon 601 bin 672 olmuştu.” dedi.

EN FAZLA ZİYARET EDİLEN PARKLAR

Kurban Bayramı tatilinde en fazla ziyaret edilen korunan alanlarla ilgili bilgi veren Yumaklı, “9 günde toplam 903 bin kişinin ziyaret ettiği Ayvalık Adaları Tabiat Parkı birinci sırada yer alırken, burayı 578 bin kişinin ziyaret ettiği Beydağları Sahil Milli Parkı izledi. 571 bin 427 ziyaretçiyi ağırlayan Marmaris Milli Parkı, 224 bin 336 kişinin ziyaret ettiği Ormanya Tabiat Parkı ve 191 bin 445 kişinin ziyaret ettiği Beyşehir Gölü Milli Parkı da en fazla ziyaretçiyi ağırlayan ilk 5 alan içinde yer aldı.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri