Kurban pazarında yoğun hazırlıklar başladı: Besicilerden uyarı!

Kurban Bayramı yaklaşırken, Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde bulunan hayvan pazarında besiciler, alıcıları hayvanın yaşına ve aşılarına dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Kurbanlık alacak vatandaşların doğru tercih yapmaları için pazarda sıkı pazarlıklar gerçekleşiyor.

Karadeniz Bölgesi başta olmak üzere birçok doğu ilinden besicilerin hayvanlarını getirdiği pazarda, kurbanlık alacak vatandaşlara önemli uyarılar yapılıyor.

30 yıldır hayvancılıkla uğraşan Burhan Aktaş, alıcıların genellikle kurbanın dişlerine bakarak bir değerlendirme yaptığını ancak bu yöntemin her zaman doğru sonuç vermeyebileceğini belirtiyor. Aktaş, kurbanlık hayvanın 2 yaşını doldurmuşsa kesilebileceğine işaret ederken, hayvanın sağlık durumunun da önemli olduğunu vurguluyor. Veteriner hekimlerin aylık periyotlarda hayvanların aşılarını kontrol ettiğini dile getiriyor.

Besiciler, satın alınan hayvanın kurban bayramına kadar ahırda beslenmesi durumunda yeme de dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor. Hayvanın kullandığı yemin bilgisinin alınması gerektiğine dikkat çeken Aktaş, farklı yemlerin hayvanda kilo kaybına neden olabileceğini ifade ediyor.

Erzincan'dan gelen Sadık Şahin ise küçükbaş hayvanların Kelkit bölgesinde değer gördüğünü belirterek, hayvanların sağlıklı olması, aşılarının tam olması ve iyi beslenmesi gerektiğini söylüyor. Muzaffer Meşe ve diğer alıcılar da kurbanlık seçerken hayvanın dişine, hastalık durumuna ve bedensel özelliklerine dikkat ettiklerini ifade ediyorlar.

Kelkit Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Servet Daltaban, Kelkit'teki pazarın Doğu Karadeniz'de kurulan en büyük hayvan pazarı olduğunu belirterek, Karadeniz ve doğudan gelen besicilerin büyük potansiyel oluşturduğunu ifade ediyor. Daltaban, Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala pazarda ciddi hareketlilik yaşandığını ve ticari faaliyetlerin arttığını belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri