Kürşad Zorlu'dan staj ve çıraklık mağdurlarına müjde! O adım atıldı!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Türkiye'nin ana gündem konularından biri olan staj ve çıraklık mağdurları meselesi için önemli bir adım attı. Zorlu, verdiği kanun teklifi ile bu alandaki mağdurların TBMM'de sesi oldu.

Mayıs 2023 seçileri öncesi hayata geçirilen EYT ile milyonlarca vatandaş erken emeklilik hakkı elde ederken; staj ve çıraklık dönemleri sayılmadığı için bu haklardan yararlanamayan çok sayıda vatandaş ise mağdur oldu.

Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olan staj ve çıraklık mağdurları için İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, önemli bir adım atarak mağdurların sesi oldu. Zorlu, "EYT Kanunu sonrasında ortaya çıkan mağdurların başında yine işçi gibi memur gibi alın teri dökmüş, gerçekten iş ilişkisi kurulmuş stajyer ve çıraklar gelmektedir." diyerek kanun teklifi hazırladı.

KANUN TEKLİFİ TBMM'YE TESLİM EDİLDİ

Zorlu, yaşanan mağduriyeti şu sözlerle ifade etti: "Stajyer ve çıraklar 5510 Sayılı Kanun'un sigorta hak ve yükümlülükleri bakımından sigorta sayılırken ve kanunlarda açıkça engel yokken EYT Kanunu kapsamı dışında tutulmuştur."

Verdikleri sözü hatırlatan Kürşad Zorlu, "Söz verdiğim gibi az önce Kanun Teklifimi TBMM’ye teslim ettim. Teklif ile 7438 Sayılı Kanun sonrasında en büyük mağduriyet yaşayan stajyer ve çırakların yararlanması sağlanacaktır. Teklif bizden destek sizlerden!" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL'İN DE GÜNDEMİNDE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de 24 Mayıs'ta X hesabından yaptığı paylaşımla staj ve çıraklık mağdurlarına destek verip, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'nun ve çok sayıda staj mağdurunun İstanbul'da yapacaklarını duyurdukları miting davetini aldım. Cumhuriyet Halk Partisi olarak staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının sorunları çözülene kadar yanlarında durmaya devam edeceğiz."

Hükümet çevreleri de seçim öncesi staj ve çıraklık mağdurlarının farkında olduklarını belirterek bu konuda adım atılacağını belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri