Kuş cenneti 'Yeniçağa Gölü' görenleri hayran bırakıyor!

Tükiye'nin tektonik göllerinden biri olan Yeniçağa Gölü doğal bir oluşum olarak dikkat çekiyor. Ankara'ya yakınlığı ile de bilinen Yeniçağa Gölü başkentten fazla uzaklaşmadan gidilebilecek muhteşem alanlardan...

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Ankara'ya kısa mesafede yer alan Bolu saklı güzellikleriyle başkentlilerin ilgi odağı oldu. Yalnızca Ankaralıların değil civar illerde yaşayan vatandaşların da dikkatini çeken Bolu'nun doğal alanları hafta sonunda sayısız ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor.

SAKLI BİR CENNET: YENİÇAĞA GÖLÜ

Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde yer alan ve aynı isimle anılan Yeniçağa Gölü, sessiz sakin çevresi ve masmavi doğasıyla büyük küçük her yaştan insanın uğrak noktası. Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın oluşturduğu Yeniçağa Gölü Türkiye'nin tektonik göllerinden bir tanesi.

Çevresinde piknik yapılacak alanları da bulunan Yeniçağa Gölü, özellikle hafta sonlarında birçok ziyaretçiyi ağırlıyor. Yeniçağa Gölü birçok açıdan yakın zamanda sayısız insanın keşfetmeye başladığı bir yer olarak tanınıyor. Burada gölün yapısından dolayı bulunan sazan, kefal, japon sazanı ve mercan balığı gibi türler ticari balıkçılığın da gelişmesine olanak sağlıyor.

Kuş gözlemciliğinin de yapılabildiği Yeniçağa Gölü'nde 100'e yakın kuş çeşidine rastlanabiliyor. Birçok canlı türünün evi sayılabilecek bu doğal alan devlet tarafından koruma altına alındı ve içinde yaşayan canlılar için önemli olan çayırlık alanların büyümesi amaçlandı.

Yeniçağa Gölü, anayol üzerinde bulunması sebebiyle herkesin kolaylıkla ulaşabileceği bir konumda yer alıyor. Mangal, piknik gibi aktivitelerin rahatlıkla yapılacağı Yeniçağa Gölü, aranılan huzurun adresi olarak keşfedilmeyi bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri