ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN
Sağlık Uzmanı Dr. Eren Akçiçek, kuşburnunun sağlık üzerindeki olumlu etkilerini açıkladı. Kuşburnunun portakaldan 8 kat daha fazla C vitamini içerdiğini belirten Akçiçek, bu meyvenin vücuttan iltihabı atarak, diş eti kanamalarına iyi geldiğini ve şeker düzeyini düşürdüğünü ifade etti.
Ayrıca, kuşburnunun bağışıklık sistemini güçlendiren ve iltihaplanmayı azaltan antioksidanlar içerdiğine vurgu yaptı.
Kuşburnunun diş eti hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterdiğini ve şeker hastalarına faydalı olduğunu belirten Akçiçek, taze, kurutulmuş, çay veya marmelat şeklinde tüketilebileceğini ifade etti.
Ancak, bazı kişilerde yan etkiler görülebileceğini ve doktora danışılması gerektiğini ekledi.