Kutsal topraklarda hayatını kaybedenlerin sayısı bini aştı!

Suudi Arabistan, bu yıl hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gelen 1301 kişinin vefat ettiğini duyurdu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın bildirdiğine göre, Sağlık Bakanı Fahd Abdurrahman el-Celacel, El-İhbariyye kanalına yaptığı açıklamada, kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirmek üzere bulunan kişilerin sağlık durumlarına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Celacel, bu yıl bölgede aşırı sıcak hava koşullarının yaşandığını belirterek, hacı adaylarının bu durumdan etkilendiğini ifade etti.

Vefat edenlerin sayısının 1301 olduğunu ve bu kişilerin yüzde 83'ünün hac ibadeti için izninin olmadığını belirten Bakan, sağlık durumu ciddi şekilde etkilenen bazı hacı adaylarının halen tedavi gördüğünü bildirdi.

Celacel, ölen kişilerin genellikle güneş altında uzun mesafeler yürümek zorunda kaldıklarını, ileri yaşta olduklarını veya kronik rahatsızlıkları bulunduğunu belirterek, bu durumların sağlık durumlarını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gelen 1 milyon 300 binden fazla kişiye sağlık hizmeti sundukları vurgulayan Celacel, vefat edenlere rahmet ve taziye dileklerini iletti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri