Kuvvetli yağış sebebiyle Hatay'da okullar tatil

Hatay'da etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Vali Mustafa Masatlı, bölgede devam eden yağışların metrekareye 20 kilograma ulaştığını belirtti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısının ardından, Hatay'da Pazar günü sabah saatlerinden itibaren şiddetli yağışlar başladı. Bu yağışlarla birlikte derelerin debisinin arttığı ve yollarda araçların mahsur kaldığı bildirildi. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 167 ihbar geldi; bunların 157'si su baskını, 10'u ise mahsur kalma durumuyla ilgiliydi. Ekipler hızla müdahale ederek vatandaşların yardımına koştu. Yağışların ardından İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde toplantı düzenlendi; bu toplantıya Vali Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Vali Masatlı, yaptığı açıklamada, Acil Çağrı Merkezi'ne gelen ihbarlara ekiplerin müdahale ettiğini ve şu ana kadar tüm mağdurların kurtarıldığını belirtti. Yaşanan olumsuzluklara rağmen şehirde herhangi bir olumsuz durumun olmadığını vurgulayan Masatlı, 24 saat esasına göre personelin sahada görev yaptığını ifade etti.

Yağışın an itibariyle 20 kilograma ulaştığını söyleyen Vali Masatlı, yağmurun kesilmeden net ölçümünü yapmanın mümkün olmadığını ancak kuvvetli yağış skalasına girildiğini belirtti. Antakya ilçesinde belirli bölgelerde okulların yarın tatil edileceğini ifade eden Vali Masatlı, bu kararın sadece kısmi bir uygulama olduğunu ve genel bir durum olmadığını vurguladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise alt yapı sorunlarını çözme çabası içinde olduklarını ve bu konuda hemşerilerden sabır istediklerini belirtti. Öntürk, önceliklerinin şehrin alt yapısını güçlendirmek olduğunu ve bu yönde çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri