“Kuyu12” operasyonlunda 43 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir'de gerçekleştirilen "Kuyu-12" operasyonuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, operasyonun Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından MASAK ile iş birliği içinde düzenlendiğini belirtti.

Operasyonun hedefinde, elebaşılığını Cemil Ay ve Ali Ay'ın yaptığı tefeci organize suç örgütü bulunuyordu. Yapılan operasyonlar neticesinde örgüt çökertildi ve 43 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 27'si tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüphelilerin ise adli süreçleri devam ediyor.

Yakalanan şüphelilerin suçları arasında yüksek faiz karşılığında para verme, araç satış sözleşmeleri üzerinden faizli para alışverişi, yağma ve eziyet, borçlandırma yoluyla alıkoyma, silahla tehdit ve darp, belgede sahtecilik, gasp ve hırsızlık bulunuyordu. Ayrıca bu suçlardan elde edilen gelirlerin otopark, oto galeri ve kuyumculuk gibi sektörler aracılığıyla aklama girişiminde bulundukları tespit edildi.

Operasyon kapsamında ele geçirilen suçtan elde edildiği tespit edilen maddi değeri yaklaşık 1 milyar 200 milyon Türk Lirası olan mal varlıklarına el konuldu. Ayrıca ruhsatsız tabancalar, ruhsatsız av tüfekleri, uyuşturucu madde, senetler, çekler ve altınlar da operasyon sırasında ele geçirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri