Kuyumcu İşletmecisi Zeki Sağlam: “Altın fiyatları piyasa koşullarına göre değişiyor”

Kuyumcu İşletmecisi Zeki Sağlam, altın piyasasındaki son durumu anadolugazete.com.tr’ye değerlendirdi. Sağlam, uluslararası gerginliklerin ve savaşların devam etmesi durumunda altın fiyatlarının düşüş göstermeyeceğini vurgulayarak, "Savaş ortamları, altına olan talebi artırıyor ve bu da fiyatların yükselmesine neden oluyor." dedi.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Son zamanlarda altın fiyatı dalgalanmalarla dikkat çekiyor. Her geçen gün artan altın fiyatlarının yanı sıra, bazı günlerde düşüş de gözlemleniyor. Altın fiyatlarının piyasa şartlarına göre değiştiğini kaydeden Kuyumcu İşletmecisi Zeki Sağlam, “Piyasa koşulları, talep, uluslararası gerginlikler ve savaş ortamları fiyatları doğrudan etkiliyor. Bu olumsuz süreç ve savaşın devam etmesiyle birlikte, altın fiyatlarının düşmesini beklemiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞTA, BARIŞ ORTAMI SAĞLANIRSA FİYATLAR DÜŞÜŞE GEÇEBİLİR”

Altın fiyatlarının geleceği hakkında değerlendirme de bulunan Sağlam, “Gündemde bir savaş ortamı var. Eğer bu savaşta bir barış ortamı sağlanırsa altın fiyatı da o zaman normal bir düşüş sürecine girebilir. Altın sürekli yükselecek diye bir şey yok. Bazen düşüş gösterip daha sonra tekrardan yükselebilir.” diye aktardı.

İnsanlar için en iyi yatırım aracı olarak altının görüldüğünü söyleyen Kuyumcu İşletmecisi Zeki Sağlam, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Altın diğer metallere göre daha iyi. Yıllardır yatırım aracı olarak değer kazanmaya devam ediyor. Altına sadece Türkiye değil dünyada da talep var. Durum böyle olunca altındaki yükselişin devam edeceğini düşünüyorum. Altın bu yıl altın çağını yaşıyor diyebilirim.”

“ALTIN 2024 YILININ PARLAYAN YILDIZI”

Altın fiyatlarının talebe bağlı olarak değiştiğini belirten Sağlam, büyük yatırımcıların altına olan talebinin artmasıyla birlikte fiyatlarının yükselişe geçtiğini ifade etti. Sağlam, “Küçük yatırımcıların altın fiyatlarının artmasında pek etkisi yok ama büyük yatırımcılar yani ülkeler yüklü altın yatırımına geçerse altın fiyatı o şekilde yükseliyor. Ayrıca altın teknolojide de kullanılıyor. Altın 2024 tarihinin parlayan yıldızı diyebilirim.” şeklinde konuştu.

“SAĞLAM: "TAKI TASARIMINDA TÜRKİYE ÖNE ÇIKIYOR”

Türkiye'nin altın takı sektöründeki başarılarına dikkat çeken Sağlam, şu ifadelere yer verdi: “Önceki yıllarda İtalya gibi ülkeler takı tasarımında öndeyken, şimdi Türkiye bu alanda önemli bir ilerleme kaydetti hatta öne geçti. Takı kullanımındaki artış, altına olan talebin de artmasına neden oldu.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri