Kuzey Marmara Otoyolundaki kaza için tutuklama kararları çıktı

Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki zincirleme kazaya ilişkin gözaltına alınan 7 sürücüden 3'ü tutuklandı, 1'i adli kontrol kararı şartıyla olmak üzere 4’ü serbest bırakıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde meydana gelen ve içerisinde 3 otobüs ve bir tırın bulunduğu 7 aracın karıştığı kaza ile ilgili olarak dün gözaltına alınan otobüs sürücüleri H.Ö, M.D, F.Ç, S.S, H.A. ve E.A. ile tır şoförü O.K'nin Adapazarı Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlanmış durumda.

Sağlık kontrollerinden geçirilen şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sorguların ardından E.A, H.A. ve M.D. serbest bırakıldı.

Şüphelilerden Metro Turizm'e ait otobüs sürücüsü H.Ö, Kamil Koç'a ait otobüs şoförü S.S. ve tır sürücüsü O.K, taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçlamasıyla tutuklandı. F.Ç. ise adli kontrol kararı şartıyla serbest bırakıldı.

Adliyeye getirilirken ayağı alçılı ve burnu bandajlı olarak görülen sürücü, gazetecilerin kazaya ilişkin sorusu üzerine, "Hatırlıyorum. Tır kaza yapmış, son anda gördüm, sola kırdım. Önde bir arabaya vurdum" ifadelerini kullandı.

Dün Giresun'daki cenaze töreninden dönenleri taşıyan 3 otobüs ve 1 tırın karıştığı kazada 10 kişi hayatını kaybetmiş, 63 kişi yaralanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri