ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN
"Leb demeden leblebiyi anlamak" sözüyle akıllara, her ne kadar leblebinin yurdu Çorum olarak gelmiş olsa da leblebisi ile ünlü başka illerimiz de var.
Ankaralılar için doğal güzellikleri ile ünlü olan Güdül, bir o kadar da lezzetleri ile öne çıkıyor. Bunların başında gelen Güdül leblebisi bakın nasıl üretiliyor?
BAKIR OCAKLARDAN DAMAKLARA YOLCULUK
Geleneksel yöntemlerle üretilen Güdül leblebisi, bakır ocaklarda özel olarak hazırlanıyor. Bakır ocaklarda kavrulma işlemi, leblebiye özel bir aroma ve çıtırlık kazandırır. Ardından, fırında pişirilerek çifte kavrulmuş hale getirilen leblebi, eşsiz bir tat ve kıvam kazanıyor. Çorum ile özdeşleşen leblebi aslında Güdül'ün yöresel ürünleri arasında önemli bir yere sahip.
Güdül leblebisi, sade, şekerli ve baharatlı olmak üzere üç farklı çeşidiyle tüketicilere sunuluyor.
Sade Güdül leblebisi: Doğal ve çıtır leblebi severler için idealdir.
Şekerli Güdül leblebisi: Tatlı atıştırmalık arayanlar için mükemmel bir alternatiftir.
Baharatlı Güdül leblebisi: Farklı tatlar arayanlar için çeşitli baharatlarla zenginleştirilmiş bir lezzet sunuyor.
KOOPARATİFLERDEN BAŞKAENT MARKET RAFLARINA
Ankara Büyükşehir Belediyesine ait Başkent Marketlerinde bulabileceğiniz Güdül leblebileri, farklı gramajlarda alıcılarına sunuluyor. Ankara merkeze 90 kilometre uzaklıkta olan Güdül'e gitmeden Başkent Marketlerde bu lezzete ulaşmak mümkün oldu.