LGS birincisi Arda Köker’in başarı hikayesi: Babasının izinde tıp hayali

Hatay'ın İskenderun ilçesinde koronavirüsten vefat eden sağlık çalışanının oğlu Arda Köker, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan almayı başardı. LGS birincisi olan Arda Köker, babası gibi insanların derdine derman olabilmek için tıp okumayı hayal ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan LGS sonuçlarına göre, 2 Haziran'da yapılan sınavda ülke genelinde 352 aday tüm soruları doğru yanıtlayarak yüzde 0,01'lik dilime girdi. Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Arda Köker de bu başarıyı elde etti. Sağlık çalışanı olan babası Atılım Köker'i 2021 yılında Covid-19'dan kaybeden Arda, annesi Pınar Sağır Köker’e unutulmaz bir mutluluk yaşattı. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi olan Arda, öğrenimine Galatasaray Lisesi'nde devam etmeyi hedefliyor.

“BENİM HAYALİM TIP OKUMAK”

LGS 2024 Türkiye birincisi Arda Köker, hayalinin tıp okumak olduğunu belirterek, “Çok mutlu hissediyorum, belki birkaç ay önce bunu aklımdan geçirirken bile zorlanırdım. Türkiye birincisi olmak ama sanki ele geçtikten sonra o kadar da zor değilmiş gibi geliyor ama zor bir şey olduğunun farkındayım. Bunu düzenli çalışmak, dikkatli ve doğru çalışmaya borçluyum. Sabah kalkıyordum, kalktığımda kahvaltıya kadarki vaktimde kitap okuyordum, kafamı dağıtmak ve zaman geçirmek için. 2023'e göre zor, diğer yıllara göre daha kolay diye düşünüyorum. Çok fedakarlık yapanlar kazanır yani. Android telefonum vardı ama kullanımını büyük ölçüde azalttım hatta uzun süre hiç kullanmadım diyebilirim. Sonuçta ailem dışardayken beni merak eder diye yanımda taşıdım. Sonuçları öğrendiğimde ailem bana 'Arda sen Türkiye birincisi oldun, başardın' dediler. İskenderun'da kalmak istemiyorum, İstanbul'da Galatasaray Lisesi'ni tercih etmek isterim. Benim hayalim tıp okumak” dedi.

“BİR ANNEYE VEREBİLECEK EN GÜZEL HEDİYE BU”

Anne Pınar Sağır Köker, eşinin Covid-19'dan vefat ettiğini ve evladının kendine unutulmaz bir mutluluk yaşattığını belirterek, “Eşim sağlık çalışanıydı, Covid-19'dan dolayı vefat etti. O zaman Afrin'de görevdeydi. Bunun sorumluluğu biraz daha fazla oluyor. Büyük bir kardeşi de var, iki çocukla birlikte tabii ki zorluklar oluyor. Ben ona çalışma ortamı tabii ki hazırladım bir anne olarak ama asıl sorumluluk kendisindeydi. Anne olarak her şekilde yapılması gereken neyse ona ortam hazırladım. Bunun tarifi yok, kesinlikle yaşanması gerekiyor, bir anneye verebilecek en güzel hediye bu. Öncelikle ben kendisine teşekkür ediyorum, ona bu gururu yaşattığı için. Oğlumla gurur duyuyorum, emeğine, yüreğine sağlık. Öğretmenlerinin de emeği var, tabii ki bu bir ekip işi ama ilk önce kendisinin hayalleri vardı, o yolda yürüdü. Ben de bir anne olarak ona her zaman destek oldum, olmaya da devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri