Mahzen-50 operasyonlarında 2 ayrı suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Çorum ve Sinop merkezli 6 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-50" operasyonları sonucunda başarılı bir operasyonun gerçekleştirildiğini duyurdu.

Operasyonlar kapsamında, Çorum'da Yunus Emre Akyıldız ve Gözde Akyıldız, Sinop'ta ise Mustafa Demir'in liderliğini yaptığı 2 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti. Operasyonlarda elebaşlarının da dahil olduğu toplamda 39 şüphelinin yakalandığını ve bunlardan 27'sinin tutuklandığını, 6'sı hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini aktardı.

Yerlikaya, Çorum'da gerçekleştirilen operasyonun ardından yapılan incelemeler sonucunda, şüphelilere ait 10 araç, 5 daire, 22 tarla, 2 arsa, 22 bahçe ve 597 banka hesabına el konulduğunu ifade etti. Ayrıca, Sinop'ta yapılan operasyonda da 448 milyon TL değerinde 112 tapu senedi, 20 milyon TL değerinde 347 borç senedi, 4 milyon TL değerinde 24 çek, 5 ruhsatsız tabanca, döviz ve altın ile imzalı boş senetlerin yanı sıra dijital materyallerin ele geçirildiğini belirtti. Şüphelilere ait mal varlıklarının aklanması kapsamında ise yaklaşık 124 milyon Türk Lirası değerinde 17 daire, 10 arsa, 8 araç, 2 dükkan ve 112 banka hesabına el konulduğunu açıkladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonda gösterdikleri başarıdan dolayı Kargı ve Ayancık Cumhuriyet Başsavcılıkları ile MASAK çalışanları ve jandarma personeli ekiplerini tebrik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri