Malatya'daki deprem projesinin ilk etap ihalesi 30 Ağustos'ta tamamlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'nın Battalgazi ilçesi Niyazi Mısri Mahallesi'nde yapılacak deprem sonrası konut projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, bölgede yapılacak projenin ilk etap ihalesinin 30 Ağustos'a kadar tamamlanacağını duyurdu.

Bakan Kurum, Malatya'da gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, hak sahibi vatandaşlar ve muhtarlarla bir araya gelerek, Niyazi Mısri Mahallesi'nde yapılacak konut projeleri hakkında bilgi verdi. Proje kapsamında, depremzedelere yönelik konutların yapım sürecinin hızlandırılacağını belirten Kurum, “Burada komşularınızla birlikte yaşamanızı istiyoruz. Düzgün bir iş ve proje olmasını hedefliyoruz. Konut sayısı olarak mevcut hak sahiplerine yeterli olacaktır. AFAD'dan hak sahibi olanlar AFAD’dan, olmayanlar ise proje sınırları içerisinde kentsel dönüşümden faydalanacak” dedi.

PROJE, ŞEHRİN CAZİBE MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK

Bakan Kurum, projenin sadece konut değil, aynı zamanda sosyal donatılarla da zenginleştirileceğini vurguladı. “Otoparkı, yeşil alanları ve çocuk oyun alanları ile buradaki sosyal donatılarıyla yapıyoruz. Bu projeyi tamamladığımızda burası şehrin en önemli cazibe merkezlerinden biri olacak” şeklinde konuştu.

YENİ EVLERİNE KAVUŞAN DEPREMZEDELERE ZİYARET

Bakan Kurum, ziyaretinin ardından Yeşilyurt ilçesindeki TOKİ konutlarında yaşayan depremzede Nilüfer ve Şahin Karadağ çiftini de ziyaret etti. Aileye yeni evlerinin hayırlı olmasını dileyen Kurum, “İnşallah her bir vatandaşımızı yeni yuvalarında göreceğiz. Bizlerin tek arzusu sizleri yeni yuvalarınızda görmek. Bu yüzden bu işler bitene kadar burada olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DEPREMZEDELERDEN TEŞEKKÜR

Depremzede Şahin Karadağ, Bakan Kurum’un ziyaretinden memnuniyet duyduklarını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan ve sizlerden Allah razı olsun. Konutları bir yılda tamamlayıp bizlere teslim ettiniz. Çok şükür bir eksiğimiz yok. Allah’a hamdolsun ki bizlere bu günleri gösterdi” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri