Mamografi nedir? Mamografi nasıl çekilir?

Kadınlarda, meme kanserini belirlemek için başvurulan yöntemlerden bir tanesi olan mamografi çok sayıda kadın tarafından araştırılıyor. Peki mamografi nedir? Mamografi nasıl çekilir? Detaylar haberimizde...

Mamografi, meme dokusunu incelemek ve meme kanserini erken teşhis etmek amacıyla kullanılan bir tıbbi görüntüleme tekniğidir. Bu yöntemde, memelerin X ışınları ile görüntüleri alınarak incelenir. Meme dokusunun iç yapısını detaylı bir şekilde gösteren mamografi, özellikle meme kanserinin erken evrelerini tespit etmek için yaygın olarak kullanılmaktadır.

Mamografi, genellikle radyoloji uzmanları tarafından yürütülen bir tarama yöntemi olarak kullanılır. Kadınlarda meme kanserinin erken teşhisi, tedavi şansını artırabilir. Bu nedenle, genellikle belirli bir yaş aralığındaki kadınlara düzenli mamografi taramaları önerilir.

MAMOGRAFİ NASIL ÇEKİLİR?

Mamografi sırasında, memeler bir plakaya sıkıştırılır ve X ışınları kullanılarak elde edilen görüntülerdeki anormallikler incelenir. Bu anormallikler arasında kitleler, kalsifikasyonlar veya diğer potansiyel sorunları gösteren belirtiler bulunabilir.

Mamografi, meme kanseri taraması ve erken teşhisi için önemli bir araç olmasına rağmen, her tarama yöntemi gibi sınırlamalara sahiptir ve her zaman kesin sonuçlar vermeyebilir. Mamografi sonuçları anormal olduğunda, genellikle ek testler veya biyopsi gibi prosedürler önerilebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri