Manavgat il olacak mı? Manavgat nüfusu 2023 ne kadar? Antalya’dan ayrılacak mı? Manavgat ne zaman il olacak?

Manavgat olacak mı? Manavgat nüfusu ne? Manavgat o ilçeler içinde var mı? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘100 il, bin ilçe’ önerisi sonrası ilçelerde büyük heyecan yaşanıyor. Antalya’nın Manavgat ilçesinde büyük bir heyecan var. Detaylar haberimizde

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 il ve 1000 ilçe olması gerektiği yönündeki açıklamasının ardından hangi ilçelerin il olacağı konusu vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda Antalya'nın Manavgat ilçesi, il olmayı bekleyen ilçelerden biri olarak öne çıkıyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesi, yüzölçümü bakımından Antalya ilinin en büyük 2. ilçesi konumunda olup, turistik potansiyeli ve doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir. Manavgat ilçesinin 2022 yılında 252,941 olan nüfusu, il olma kriterlerinden birini karşılamaktadır.

İl olacak ilçeler arasında yer alabilmek için bir ilçenin nüfusunun en az 100 bin olması ve il merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta bulunması gerekmektedir. Manavgat ilçesinin nüfusu bu kriteri sağlayacak düzeyde bulunmaktadır.

Ancak il olmanın sadece nüfusla değil, aynı zamanda sosyo-ekonomik koşullarla da ilişkilendirildiğini unutmamak önemlidir. İl olmak için bir ilçenin daha birçok kritere uygun olması gerekmektedir. Dolayısıyla Manavgat'ın il olabilmesi için bir dizi değerlendirme ve karar süreci gerekmektedir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri