Manisa ve Uşak'ta yangınlar kontrol altında!

Manisa'nın Gördes ve Uşak'ın Eşme ilçelerinde meydana gelen orman yangınları, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Manisa ve Uşak'ın yanı sıra Aydın ve Muğla'daki yangınların da kontrol altına alındığını açıkladı. Yangın bölgelerinde soğutma çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

GENİŞ ÇAPLI MÜDAHALE VE BAŞARIYLA SONUÇLANAN ÇALIŞMALAR

Gördes ve Eşme’deki yangınların hızla yayılmasını önlemek amacıyla, helikopterler ve uçaklar gibi hava araçları ile yer ekipleri yoğun bir çaba sarf etti. Özellikle bölgedeki rüzgarın etkisiyle zorlaşan söndürme çalışmaları, ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde başarıyla sonuçlandı. Bakan Yumaklı, yangınların kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, bölgede yeniden alevlenme riskine karşı teyakkuzda olduklarını vurguladı.

AYDIN VE MUĞLA’DA DA YANGINLAR KONTROL ALTINDA

Bakan Yumaklı, Aydın'ın Bozdoğan ilçesi ile Muğla'nın Yatağan ve Ula ilçelerinde de yangınların kontrol altına alındığını bildirdi. Bu bölgelerde de soğutma çalışmaları devam ederken, ekipler yangının yeniden başlamaması için dikkatle çalışıyor. Yangınların neden olduğu hasarın tespitine yönelik çalışmaların da önümüzdeki günlerde başlayacağı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri