Mardin’de ‘Gürz-11’ operasyonu: 2 terörist etkisiz hale getirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlenen 'Gürz-11' operasyonunda 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonun başarılı bir şekilde tamamlandığını ve teröristlerin kimliklerinin yanı sıra katıldıkları eylemlerle ilgili tespit çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

GÜRZ-11 OPERASYONU DETAYLARI

Yerlikaya'nın açıklamasına göre, operasyon Mardin İl Jandarma Komutanlığı'nın istihbarat çalışmaları sonucu başlatıldı. Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonda, J-SİHA tarafından yapılan arazi taraması sonucunda 2 Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu tespit edildi.

Operasyon, J-SİHA, Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirildi. Jandarma Özel Harekat (JOPER) ve Jandarma Komando timlerinin katılımıyla yürütülen operasyonda, teröristler silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

BAKAN YERLİKAYA'NIN MESAJI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarıyla sonuçlanmasından dolayı jandarma ve hava kuvvetlerine teşekkür etti. Bakan Yerlikaya, "Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde yapılan operasyonda kahraman jandarmamız ve Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın katkılarıyla teröristler etkisiz hale getirildi. Emeği geçen tüm güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri