Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, gıda ürünlerinin etiketlerinde yer alan ifadelerin standart hale getirilerek, yanıltıcı ifadelerin kullanımı yasaklanacak. Özellikle "tadında, lezzeti, keyfi, aromalı" gibi ifadelerin artık kullanılamayacağına dikkat çekildi.
Bu önlemlerle birlikte, özellikle tereyağı, margarin gibi farklı ürünlerin tüketicileri yanıltacak ifadelerle etiketlenmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor. Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Başkanı Mücahit Taha Özkaya, bu tedbirlerin tüketicilerin daha bilinçli alışveriş yapmasına olanak sağlayacağını vurgulayarak, fotoğrafların veya harf büyüklüklerinin de etiketlerde uygun olmadığını belirtti.
Tüketicilerin güvenli ve doğru bilgilendirilmesi amacıyla gıda etiketlemesinde standartların sağlanmasıyla birlikte, karara uymayan markalara cezai işlemler uygulanacak. Gıda ürünlerindeki etiketleme standartlarının Resmi Gazete'de yayımlanması ve uygulamaya geçiş takviminin belirlenmesi bekleniyor. Bu adımın tüketicilerin güvenli ve doğru bilgilendirilmesine katkı sağlayarak daha sağlıklı bir tüketim ortamı oluşturması öngörülüyor.