MasterChef 2024 yarışmasının ana kadro seçimleri devam ediyor. Yarışmacılar son bölümde Astarlı Sütlaç yaptı. İşte MasterChef usulü Astarlı Sütlaç tarifi!
ASTARLI SÜTLAÇ MALZEMELERİ
- 800 ml içme suyu (4 su bardağı)
- 1 kahve fincanı pirinç
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası & yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı safran & yarım çay bardağı sıcak su
Zerdesi için:
- 800 ml içme suyu (4 su bardağı)
- 1 kahve fincanı pirinç
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası & yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı safran & yarım çay bardağı sıcak su
ASTARLI SÜTLAÇ HAZIRLANIŞI
- Pirinçleri tencereye alın ve 1 su bardağı ekleyin ve pirinç suyunu çekene kadar haşlayın.
- Sütü tencereye alın ve kaynatın. Süt kaynamaya başladıkça 8-10 dakika kadar kaynatın.
- Nişastayı yarım bardak su içerinde eritin. tencerede kaynamakta olan sütlacın içerisine ekleyin.
- sütlaç kıvam alınca ocaktan alın.
- Servis kaplarının yarısına gelecek şekilde doldurulur.
ZERDESİ İÇİN
- Safranı küçük bir kaseye alın. Rengini verene kadar bekletin.
- Pirinci yıkayın ve süzün. Üzerine yarım su bardağı su ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
- 4 su bardağı suyu ve toz şekeri tencereye alın orta ateşte kaynatın.
- şerbet kaynayacak düzeye gelince, kuş üzümlerini ve suda erittiğiniz nişastayı ekleyin.
- kıvam alınca ocaktan alın.
- servis tabaklarına ekleyin.