İşte tam ölçülü Özbek Pilavı tarifi:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 400 gram kuşbaşı kuzu eti
- 3 su bardağı pirinç
- 4. 5 – 5 su bardağı sıcak su
- 2 baş sarmısak
- Tuz, kimyon, karabiber
Özbek Pilavı hazırlanışı:
1 - Pilav tenceresinde yağı eritin.
2 - Doğradığınız soğanları kavurun.
3 - Kuşbaşı dilimlediğiniz etleri tencereye atın ve suyunu çekene kadar kavurun.
4 - Etler suyunu çektikten sonra havuçları ekleyin.
5 - Havuçlar yumuşadıktan sonra pirinci ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.
6 - Baharatları ve suyu ekleyin, sonrasında karıştırın.
7 - 2 diş sarımsağı pilavın üzerine koyun.
8 - Tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika yüksek ateş, 10 dakika kısık ateşte kanamaya bırakın.
9 - Pilav piştikten sonra ocağı kapatın. Pilavın üzerine kağıt havlu koyun ve dinlenmeye bırakın.