MasterChef Türkiye’nin son bölümünde yarışmacılar Hamsi Kuşu yemeği yaptı. Peki Hamsi Kuşu nasıl yapılır? Hamsi Kuşu malzemeleri nelerdir? Hamsi Kuşu yemeğinin püf noktaları nelerdir? İşte detaylar…
HAMSİ KUŞU MALZEMELERİ
- 1 kilo kılçıkları ayıklanmış hamsi
İçi için;
- 1 tane kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 3 dal taze soğan
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- Tuz(kendinize göre ayarlayın)
- Karabiber
- Kimyon
Dışını bulamak için;
- 1 su bardağı mısır unu
- Kızartmak için bol sıvı yağ
HAMSİ KUŞU HAZIRLANIŞI
- İç harcı için tüm malzemeleri bir araya getirip iyice yoğurun.
- Her bir hamsiyi elinize alın ve üç tanesini, yarı yarıya üst üste gelecek şekilde yerleştirin.
- Ortasına bir tatlı kaşığı iç harç koyun, ardından kenarlarını hamsilerle dikkatlice kapatın.
- Eğer ortada boşluk kalırsa, o boşluğu kapatmak için ekstra bir hamsi kullanabilirsiniz.
- Bu işlemle, her dört hamsiden bir hamsi kuşu elde edersiniz. Ancak hamsileriniz büyükse, üç tanesi de yeterli olabilir.
- Tüm hamsileri bu şekilde hazırladıktan sonra, mısır ununa bulayıp elinizle hafifçe bastırın. Son olarak, kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartıp servis edin.