MasterChef usulü Hamsi Kuşu nasıl yapılır? Hamsi Kuşu tarifi! Tam ölçülü Hamsi Kuşu tarifi ve malzemeleri…

MasterChef Türkiye Yarışması’nda yarışmacılar mücadelelerine devam ediyor. Son bölümde yarışmacılar jüriye sunmak için Hamsi Kuşu yemeği hazırladı. Peki Hamsi Kuşu nasıl yapılır? Hamsi Kuşu malzemeleri nelerdir? Hamsi Kuşu yemeğinin püf noktaları nelerdir? İşte detaylar…

MasterChef Türkiye’nin son bölümünde yarışmacılar Hamsi Kuşu yemeği yaptı. Peki Hamsi Kuşu nasıl yapılır? Hamsi Kuşu malzemeleri nelerdir? Hamsi Kuşu yemeğinin püf noktaları nelerdir? İşte detaylar…

HAMSİ KUŞU MALZEMELERİ

- 1 kilo kılçıkları ayıklanmış hamsi

İçi için;

- 1 tane kuru soğan

- 2 diş sarımsak

- Yarım demet maydanoz

- 3 dal taze soğan

- 2 yemek kaşığı mısır unu

- Tuz(kendinize göre ayarlayın)

- Karabiber

- Kimyon

Dışını bulamak için;

- 1 su bardağı mısır unu

- Kızartmak için bol sıvı yağ

HAMSİ KUŞU HAZIRLANIŞI

- İç harcı için tüm malzemeleri bir araya getirip iyice yoğurun.

- Her bir hamsiyi elinize alın ve üç tanesini, yarı yarıya üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

- Ortasına bir tatlı kaşığı iç harç koyun, ardından kenarlarını hamsilerle dikkatlice kapatın.

- Eğer ortada boşluk kalırsa, o boşluğu kapatmak için ekstra bir hamsi kullanabilirsiniz.

- Bu işlemle, her dört hamsiden bir hamsi kuşu elde edersiniz. Ancak hamsileriniz büyükse, üç tanesi de yeterli olabilir.

- Tüm hamsileri bu şekilde hazırladıktan sonra, mısır ununa bulayıp elinizle hafifçe bastırın. Son olarak, kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartıp servis edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri