MasterChef usulü Perde Pilavı nasıl yapılır? İşte detaylar...
PERDE PİLAVI MALZEMELERİ:
İç Pilav İçin:
3 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
2 adet tavuk butu
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
200 gr çiğ badem
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
Tuz, karabiber
Hamur İçin:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Yeteri kadar un
PERDE PİLAVI YAPILIŞI
- İlk olarak tavuk butlarını su dolu bir tencerede haşlayın.
- Tavuklar piştikten sonra etlerini didikleyin ve pilavda kullanmak üzere kenara ayırın. (Haşlama suyunu da pilavda değerlendirmek için saklayın.)
- Bir pilav tenceresinde tereyağını eritin.
- Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
- Üzerine tavuk suyu ve su karışımını ekleyin.
- Tuzunu ilave edin ve pilavı kapağı kapalı olarak pişirin. Pilavın tam pişmeden, biraz diri - kalmasına dikkat edin.
- Pilavı ocaktan alınca içine didiklediğiniz tavuk etlerini, kuş üzümünü ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın.
- Hamur için, yumurtaları, yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu geniş bir kaba alın. Bu karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan biri büyük, diğeri daha küçük iki parça ayırın.
Büyük hamur parçasını unlu bir zeminde 3-4 mm kalınlığında açın.
- Açtığınız hamuru, pişirme kabınızın tabanına ve kenarlarına kaplayacak şekilde yerleştirin.
- İçine hazırladığınız pilavı dökün. Küçük hamur parçasını açın ve pilavın üzerine kapak olacak şekilde yerleştirin, kenarları iyice kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hamur güzelce kızarana kadar pişirin.
- Perde pilavını fırından çıkardıktan sonra dikkatlice ters çevirerek servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!