Şıhıl Mahşi, kabak dolması yemeğidir. Peki Şıhıl Mahşi nasıl yapılır? Şıhıl Mahşi malzemeleri nelerdir? İşte Şıhıl Mahşi yapılışı...
ŞIHIL MAHŞİ MALZEMELERİ
- 8 küçük ve aynı boy kabak
- 250 g kıyma
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz,
- Karabiber
- Kimyon
- Sıvı yağ
ŞIHIL MAHŞİ HAZIRLANIŞI
- Kabakların sap ve uçlarını kesip atın. Tırtıklı bir bıçak veya çatal yardımıyla dış yüzeylerini çizerek hazırlayın ve içlerini dikkatlice oyun.
- Derin bir sos tenceresinde 3 parmak derinliğinde sıvı yağı ısıtın. Kabakları bu yağda altın sarısı olana kadar kızartın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.
- Ayrı bir tavada 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
- Kıymayı tavaya ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek karıştırın. Haşlanmış nohutları ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın.
- Hazırladığınız iç harcı kabakların içine doldurun.
- Kabakları uygun boyutta bir fırın kabına yerleştirin.
Sos tenceresinde 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın. Kalan 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2 su bardağı suyu ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız sosu kabakların üzerine gezdirin.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Pişen kabak dolmalarını fırından çıkarın ve üzerine çırpılmış yoğurt gezdirerek servis edin.