MEB'den yeni karar: Artık satılmayacak!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yeni müfredatı onaylamasının ardından, bakanlık önemli bir karara daha imza attı. Okul önlerinde seyyar satıcıların satış yapması yasaklanacak ve öğrenciler bu satıcılardan yiyecek ve içecek satın alamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullara gönderdiği bilgilendirme formunda, genelgeye riayet edilmediği yönünde bakanlığa bildirimler yapıldığına dikkat çekti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"KONTROLSÜZ GIDA SATIŞI KONUSUNDA TEDBİR ALINMALI"

Bakanlığın açıklamasında, kontrol ve denetimi olmayan gıda satışlarının önüne geçilmesi gerektiği belirtildi. Öğrencilerin seyyar satıcılardan yiyecek almamaları konusunda bilgilendirilmelerinin önemi vurgulandı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bakanlığımız okul ve kurumlarında 2020/8 Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesi Ek'inde yer alan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına uygun olarak, okul gıda işletmelerinde gıda satışının yapıldığı, ancak düzenlenen diğer sosyal etkinliklerde buna uyulmadığı hususunda Bakanlığımıza bildirimler yapılmaktadır."

SAĞLIK BAKANLIĞI BİLİM KURULU KARARLARINA UYGUN ÜRÜNLER

Açıklamada ayrıca, okul ve kurumlarda düzenlenen sosyal etkinlikler ve kermeslerde, gıda güvenilirliği kurallarına uygun üretilen ürünlerin tüketilmesinin önemine değinildi:

"Okul ve kurumlarımızda, Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği doğrultusunda düzenlenen her türlü sosyal etkinlikler ile kermeslerde, gıda güvenilirliği kurallarına uygun üretilen, 2020/8 Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesi Ek'inde yer alan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu kararlarına uygun ürünlerin tüketime sunulması büyük önem taşımaktadır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri