Meclis gündemi yoğun: Kripto varlıklar, başıboş köpek sorunu...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bu hafta da yoğun mesaisine devam ediyor. Meclis Genel Kurulu'nda kripto varlıklara ilişkin 19 maddelik kanun teklifi görüşülürken, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan da milletvekillerini bilgilendirecek. Ayrıca, eğitimde şiddetin önlenmesine ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifinin de bu hafta sunulması bekleniyor. Ulaştırma ve sivil havacılık faaliyetleriyle ilgili düzenlemeler de TBMM'nin gündeminde olacak.

Bu hafta Meclis Genel Kurulu'nda kripto varlıklara ilişkin 19 maddelik kanun teklifi görüşülecek. Teklif, kripto varlık hizmet sağlayıcılarına sermaye şartı getiriyor ve kuruluş ile faaliyetleri için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) izin alınmasını zorunlu kılıyor. Kripto varlıkların ihracı, satışı ve dağıtımı için de SPK'ya yetki verilecek. Ayrıca, tüm transfer işlemleri kayıt altına alınacak, böylece daha sıkı bir denetim sağlanacak.

MERKEZ BANKASI BAŞKANI MECLİS'TE

Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ı ağırlayacak. Karahan, küresel ekonomi, enflasyonla mücadele ve para politikası konularında kapsamlı bir değerlendirme sunacak. Faiz kararları, döviz kuru politikası ve kur korumalı mevduat hesaplarındaki son durum da ele alınacak. Başkan Karahan, sunumunun ardından milletvekillerinin sorularını yanıtlayacak.

ULAŞTIRMA ALANINDA YENİ DÜZENLEMELER

AK Parti'nin ulaştırma alanında önemli düzenlemeler içeren kanun teklifi, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nun gündeminde. Düzenlemeyle, ruhsatsız insansız hava aracı uçuranlar 60 bin lira, izinsiz paraşütle atlama yapanlar ise 500 bin lira ceza ile karşı karşıya kalacak. Denizcilik sektöründe ücretler yeniden belirlenirken, havaalanlarının çevresindeki yapılaşmalara ilişkin de yeni düzenlemeler yapılacak.

EĞİTİMDE ŞİDDETE KARŞI SERT TEDBİRLER

Eğitimde şiddetin önlenmesine yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifindeki hazırlıklarda sona gelindi ve teklifin bu hafta Meclis Başkanlığı'na sunulması bekleniyor. Teklif, eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret, direnme ve saldırı gibi suçlarda cezaların yüzde 50 oranında artırılmasını öngörüyor. Şiddet olaylarında hapis cezası ertelenemeyecek ve bu durum doğrudan tutuklama sebebi sayılarak tutuksuz yargılama yolu kapatılacak.

BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİ SORUNU

Başıboş sokak köpekleri sorununun çözümü için AK Parti grubunun çalışmaları sürüyor. Kanun teklifi sunulmadan önce, hafta içinde muhalefet partilerinin milletvekilleriyle görüş alışverişi yapılacak. Sokak köpekleriyle ilgili düzenlemelerin de kısa sürede Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri