Meclis haftaya yoğun başlıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İsrail'in son saldırıları ve Orta Doğu’daki gelişmeler çerçevesinde önemli bir toplantıya hazırlanıyor. Meclis Genel Kurulu, 8 Ekim Salı günü toplanarak, bölgedeki son durumu ve Türkiye'nin aldığı tedbirleri ele alacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, milletvekillerini bilgilendirecek. Bu önemli oturumda, kapalı toplantı yapılıp yapılmamasına ise birleşim açıldıktan sonra karar verilecek. Meclis’in bu toplantısında, Türkiye’nin bölgede attığı adımlar ve uluslararası diplomasi çabaları detaylandırılacak.

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ŞİDDET CEZALARI ARTIYOR

Meclis gündeminde sadece dış politika değil, iç güvenlik ve eğitim reformları da önemli yer tutuyor. Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri, TBMM Genel Kurulu’nda devam ediyor. 42 maddeden oluşan teklifin şu ana kadar 25 maddesi kabul edildi. Bu teklif ile öğretmenlere yönelik şiddet olaylarının cezalandırılması hususunda önemli adımlar atılıyor. Kasten yaralama suçu işleyenlere 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası verilmesi öngörülüyor. Bu düzenleme, eğitimcilere yönelik şiddeti önlemeyi amaçlıyor. Ayrıca, Milli Eğitim Akademisi’nin hayata geçirilmesiyle öğretmenlere teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimleri verilecek.

MECLİS KOMİSYONLARINDA İSLAMOFOBİ VE IRKÇILIK İNCELEMESİ

TBMM'nin bir diğer önemli gündem maddesi ise İslam düşmanlığı ve ırkçılık. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan İslamofobi ve Irkçılık İnceleme Alt Komisyonu, 9 Ekim Çarşamba günü toplanacak. Toplantıda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İslam karşıtlığı ve ırkçılık konusunda kapsamlı bir sunum yapacak. Bu oturum, dünya genelinde artan İslam düşmanlığı ve ayrımcılığa karşı Türkiye’nin politikalarının tartışılacağı önemli bir platform oluşturacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri