Meclis yeni yasama yılına hazır: Bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim’de 28. Dönem 3. Yasama Yılı için çalışmalarına başlamak üzere hazırlıklarını tamamladı.

Tatil döneminde yapılan temizlik, bakım ve onarım çalışmaları sona ererken, Türkiye Büyük Millet Meclisi binalarındaki birçok alanda yenileme ve iyileştirme işlemleri gerçekleştirildi.

MECLİS GENEL KURULU 1 EKİM'DE TOPLANIYOR

TBMM, 29 Temmuz'daki birleşim sonrası tatile girmişti. 15 ve 16 Ağustos'ta gerçekleştirilen olağanüstü toplantıların ardından, Meclis 1 Ekim'de yeni yasama yılına başlayacak. Yasama yılı öncesinde Meclis’te yapılan hazırlıklar, yeni döneme sorunsuz girilmesi için son aşamaya geldi.

GENEL KURUL’DA ELEKTRONİK SİSTEMLER TEST EDİLDİ

Genel Kurul salonunda yasama faaliyetlerinin kesintisiz devam edebilmesi için elektronik oylama, yoklama ve seslendirme sistemlerinin periyodik bakımları yapıldı. Ayrıca, bu sistemlerin işlerlik testleri gerçekleştirildi. Daha hızlı sağlık müdahalesi yapılabilmesi amacıyla başkanlık divanına acil durum butonu yerleştirildi. Birleşimi yöneten başkanvekilinin acil bir durumda bu butona basması halinde, sağlık ekipleri Genel Kurul’a bir dakika içinde ulaşabilecek.

TBMM’DE GENİŞ KAPSAMLI BAKIM ÇALIŞMALARI

Meclis’in ana binasında yer alan mermerler ve Şeref Merdivenleri cilalanarak yenilendi. Tören Salonu'ndaki avizeler ve ana bina cephe aydınlatmaları tasarruflu LED lambalarla değiştirildi. Meclis içindeki ısıtma, soğutma, havalandırma sistemleri de periyodik olarak bakımdan geçirildi. Ayrıca, engelli asansörleri başta olmak üzere tüm asansörlerin bakımı tamamlandı.

YÜKSEK CAMLAR DAĞCILAR TARAFINDAN TEMİZLENDİ

Meclis binasında bulunan parti grup odaları, kulisler ve grup toplantı salonlarının koltukları detaylı temizlikten geçirildi. TBMM Ana Bina ve Halkla İlişkiler Binası’ndaki yüksek camlar ise dağcılık sertifikalı profesyonel ekipler tarafından temizlendi.

KREŞ VE ANAOKULUNDA TEMİZLİK TAMAMLANDI

Meclis kreşi, gündüz bakımevi ve anaokulunun genel temizliği de yapılarak yeni döneme hazır hale getirildi. Meclis'in çalışmalarına ara verdiği dönemde gerçekleştirilen bu kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları, yeni yasama yılının sorunsuz başlamasını sağlayacak şekilde planlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri