Meclis'te Can Atalay oturumunda yumruklu kavga!

TBMM'de gerçekleştirilen Can Atalay oturumunda kavga çıktı.

TBMM bugün Can Atalay oturumu için bir araya geldi. Oturumun başlamasının ardından gerginlik yükselerek yerini kavgaya bıraktı.

Meclis salonunda yaşanan gerilim birden bire yerini yumruklu kavgaya bıraktı. Yaşanan arbede büyük karmaşayı beraberinde getirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bugün gerçekleştirilen olağanüstü toplantı, Gezi Davası'nda müebbet hapis cezasına çarptırılan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay için alınan Anayasa Mahkemesi (AYM) kararının ardından yapıldı. AYM'nin, Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesi kararını "yok hükmünde" sayması üzerine Meclis'te yaşanan gelişmeler ve gerilim dolu anlar, siyasi gündemin odağına yerleşti.

AYM KARARI VE TBMM'DEKİ TOPLANTI

AYM'nin oy çokluğuyla aldığı karar, Can Atalay’ın vekilliğinin hukuka aykırı şekilde düşürüldüğünü belirtiyor ve bu kararın ardından TBMM Genel Kurulu, olağanüstü bir toplantı düzenledi. Toplantıya muhalefet partilerinin genel başkanları ve milletvekilleri de katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ayağında kırık olmasına rağmen toplantıyı yerinde takip etti.

MECLİS’TE GERİLİM TIRMANDI

Toplantı sırasında DEVA Partisi Milletvekili İdris Şahin, usule aykırılık itirazıyla kürsüye çıkarak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u eleştirdi. Şahin, TBMM Genel Kurulu'nun Gülizar Biçer Karaca tarafından yönetilmesi gerektiğini belirterek, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa'ya aykırı davranışlar nedeniyle toplantıyı Bekir Bozdağ’a yönettirdiğini ileri sürdü. Şahin ayrıca, Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini halkın iradesinin yok sayılması olarak nitelendirdi.

Şahin'in ardından kürsüye çıkan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, AK Parti sıralarına sert eleştiriler yöneltti. Şık, "Sizde hiç utanma yok. Haysiyetiniz yok. O yüzden burada usulü konuşmaya da gerek yok," diyerek AK Parti milletvekillerini hedef aldı. Şık’ın bu ifadeleri Meclis’te tansiyonu yükseltti ve oturuma kısa bir ara verildi.

Aranın ardından kürsüye geri dönen Ahmet Şık, eleştirilerini sürdürdü. AK Parti milletvekillerine hitaben, "Bu ülkenin en büyük terör örgütü, hanedanlık mafyasıyla devlete çöken bu sırada oturanlardır, en büyük teröristler de buradakilerdir," ifadelerini kullandı. Şık’ın bu sözleri üzerine Meclis'te tansiyon daha da yükseldi.

FİZİKSEL MÜDAHALE VE KAVGA

Ahmet Şık’ın konuşması sırasında, AK Parti Milletvekili Alpay Özalan kürsüye yürüyerek Şık’a fiziki müdahalede bulundu ve ona yumruk attı. Bu saldırı Meclis’te büyük bir kavga başlattı ve oturuma yeniden ara verilmek zorunda kalındı.

SÜRECİN ARKA PLANI

Daha önce iki kez Can Atalay için hak ihlali kararı veren AYM, son kararında Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesini "yok hükmünde" saymıştı. Bu karar, muhalefet partilerinin Atalay’ın tahliye edilip yemin ederek görevine başlaması için olağanüstü toplantı çağrısı yapmasına neden olmuştu. Muhalefet, AYM kararlarının bağlayıcılığına vurgu yaparak, Atalay’ın durumunun Türkiye’nin anayasal düzeni için bir tehdit oluşturduğunu ve bu sürecin TBMM tarafından ele alınması gerektiğini savunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri