İstifalar arasında dikkat çekenlerden biri, Cumhuriyet Halk Partisi'nden 39 milletvekilinin 38'inin istifası oldu. Bu istifaların büyük bir kısmı, Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti gibi farklı partilere geçişle sonuçlandı. CHP'den ayrılan 38 milletvekilinden 15'i Demokrasi ve Atılım Partisine, 10'u Gelecek Partisine, 10'u Saadet Partisine ve 3'ü de Demokrat Partiye katıldı.
Özellikle CHP'den Gelecek Partisine geçen 10 milletvekili, grup kurma hedefiyle daha sonra Saadet Partisine katılarak Meclis'te 20 milletvekiliyle bir grup oluşturdu. Bu değişimler, Meclis içindeki dinamikleri etkileyerek yeni oluşumları ve yapıları da beraberinde getirdi.
İYİ Parti cephesinde de 4 istifa yaşandı. Yeşil Sol Parti listelerinden seçilen iki milletvekili EMEP'e geçerken, 2 milletvekili ise Demokratik Bölgeler Partisine katıldı. İYİ Parti'den ayrılan isimler arasında Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun AK Parti'ye geçişi ve diğer istifalar dikkat çekti. Ayrıca bazı milletvekillerinin bağımsız olarak Meclis'teki çalışmalarını sürdürdüğü de görüldü.
AK Parti ve diğer partilerden de farklı geçişler oldu. AK Parti'den seçilen milletvekillerinden bazıları Hüda-Par'a geçiş yaparken, Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı İstanbul Milletvekili Önder Aksakal partisinden ayrılmadı.