Mehmet Ali Akben kimdir? Mehmet Ali Akben kaç yaşında?

Mehmet Ali Akben , birçok kişi tarafından araştırılıp, merak ediliyor. Peki, Mehmet Ali Akben kimdir? Mehmet Ali Akben kaç yaşında? Mehmet Ali Akben nereli? İşte detaylar…

Mehmet Ali Akben, 2015 yılına gelindiğinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK)'nın başkanlığı görevini üstlenmiştir. 2015 yılında bu önemli pozisyona atanmıştır ve bankacılık sektörünün düzenlenmesi ve denetlenmesi konularında büyük sorumluluklar taşımıştır.

1961 doğumlu olan Mehmet Ali Akben, Kahramanmaraş şehrinde hayata gözlerini açmıştır. İş dünyasına adım atmadan önce Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur.

Kariyerine özel sektörde çalışarak başlayan Akben, 1980-1984 yılları arasında farklı özel sektör firmalarında çeşitli pozisyonlarda görev almıştır. Ardından, 1985-1986 yıllarında Cankurtaran Holding'de Muhasebe Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Ağustos 2023'te ise Türk Telekom'da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanmış ve bu yeni göreviyle iş hayatına devam etmektedir. Mehmet Ali Akben, uzun yıllar boyunca finans ve yönetim alanlarında deneyim kazanarak, Türk Telekom gibi büyük bir şirkette önemli bir görev üstlenmiştir.

Mehmet Ali Akben, 1986-1989 yılları arasında Faisal Finans Kurumu'nda Muhasebe Şefliği görevini başarıyla üstlenmiştir. Ardından, 1989-1999 yılları boyunca Kuveyt Türk Evkaf Finans Kurumu'nda Mali İşler Müdürü olarak önemli bir görevi yürütmüştür.

1999 yılından itibaren ise Anadolu Finans Kurumu'nda Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonunu üstlenmiş ve bu süreçte finans sektöründeki deneyimini artırmıştır. 2006-2011 yılları arasında Türkiye Finans Katılım Bankası'nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmış ve sektördeki kariyerine ivme kazandırmıştır.

2012 yılında ise Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Kurul üyeliğine atanmış ve bu kurumda önemli görevler üstlenmiştir. 15 Mayıs 2015 tarihinde, Türk bankacılık sektörünün önemli bir otoritesi olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanlığı'na atanmış ve finans sektörünün düzenlenmesi ve denetlenmesi konusunda büyük bir sorumluluğu üstlenmiştir.

Mehmet Ali Akben, aynı zamanda Ekonomi Politikaları Kurulu üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuş ve Türkiye'nin ekonomik politikalarının oluşturulmasına katkı sağlamıştır.

Akben, evli bir aile adamıdır ve üç çocuğu bulunmaktadır. Son olarak, Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanmıştır, bu yeni göreviyle iş hayatına devam etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri