Mehmet Ali Birand kimdir? Mehmet Ali Birand neden vefat etti?

Türkiye'nin alanında usta isimlerinden biri olan Mehmet Ali Birand, 2013 yılında hayata gözlerini yummuştu. Ölümünün üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen hala unutulmayan Birand'ın hayat hikayesi ve neden vefat ettiği merak konusu oldu. İşte detaylar...T

Türkiye'nin basın tarihinde önemli bir yer tutan gazeteci yazar Mehmet Ali Birand, bundan 11 yıl önce tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 49 yıllık mesleğinde önemli başarılar elde eden Birand hala saygı ve sevgi ile anılıyor.

MEHMET ALİ BİRAND KİMDİR?

1941 yılında İstanbul'da doğan Mehmet Ali Birand, Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Filoloji Fakültesi Fransızca bölümünde eğitim aldı. Abdi İpekçi'nin teşvikiyle gazeteciliğe adım atan Birand, Londra'da tedavi görürken Milliyet gazetesinin Londra muhabiri olarak görev aldı. 1964'te Türkiye'ye dönerek Milliyet gazetesinde çalışmaya başladı. Brüksel'deki uzun muhabirlik yıllarının ardından, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında Washington, Atina, Strazburg gibi yerlerde haber yaparak tanındı.

Televizyon dünyasına geçiş yaparak '32.Gün' adlı haber programını başlatan Birand, geniş kitlelere ulaşarak uluslararası ilişkileri ve yabancı devlet adamlarını konu alan programıyla büyük ilgi gördü. 1991'de İstanbul'a dönüp Milliyet'ten Sabah'a geçti, ardından CNN Türk'ün kuruluşunda görev aldı. 2005 yılında Kanal D Ana Haber Bülteni'nin Genel Yayın Yönetmeni oldu, aynı zamanda CNN Türk ve Kanal D'nin Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Gazeteci-yazar Mehmet Ali Birand, Türk basın tarihine önemli bir iz bırakarak, haber programları ve yazılarıyla geniş kitlelere ulaştı.

MEHMET ALİ BİRAND NEDEN VEFAT ETTİ?

Pankreas kanserine yakalanan Mehmet Ali Birand, hastalığıyla mücadele etmek için bir dizi ameliyat ve kemoterapi süreci geçirdi. Tedavisinin bir parçası olarak safra kesesindeki stentlerin değiştirilmesi için Amerikan Hastanesi'ne gittiği ameliyat sonrasında, 17 Ocak 2013 tarihinde 71 yaşında yaşamını yitirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri