Mehmet Mustafa Gürban kimdir? Mehmet Mustafa Gürban hangi partide? Gürban neden gündem?

Mehmet Mustafa Gürban'ın sosyal medyada paylaştığı cakarlı araç videosu gündem oldu. Peki Mehmet Mustafa Gürban kimdir? Mehmet Mustafa Gürban hangi partide? İşte detaylar...

İYİ Parti Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, sosyal medya hesabı üzerinden çakarlı lüks araçlarının bulunduğu bir video paylaştı. Mehmet Mustafa Gürban kısa sürede gündem olan videoyu sildi. Gürban yaptığı paylaşımı, Ankara'ya kendisini ziyarete gelen gençlere çakarlı araçlara binme sözü verdiğini ve bu videonun dönüşte çekildiğini savundu.

Gürban olayı çarptıran kişilere, 'Ben var oldukça, kara kuru kemik gibi bıraktığınız, hor gördüğünüz bütün Anadolu çocuklarının “Ankara’da Dayısı” olacağım. Söz! Çatlayın patlayın kudurun!" ifadelerini kullandı.

"ÇATLAYIN PATLAYIN KUDURUN"

Video hakkında yaptığı açıklamada, “O araçlar toplantıya katılmak üzere AŞTİ'ye gelen vatandaşları almaya giderken ve dönüşte çekilmiş bir video idi. AŞTİ'den vatandaşları almaya gittim ve getirdim, şoför bile göndermedim kendim gittim aldım getirdim. işte AŞTİ önünde araçlar beklerken ki resim. Ama maalesef vekil olunca her türlü evirip çevriliyor haber ediyorlar. Yapacak bir şey yok. İşte Aşti önünde çocuklu aileleri beklerken ki resim Sabah bu araçlara binen hiç tanımadığım vatandaşlar/kişilerde şâhittir. Önemli değil, ben verdiğim sözü tuttum. O çocuklara güzel bir anı yaşattım.

Ben var oldukça, kara kuru kemik gibi bıraktığınız, hor gördüğünüz bütün Anadolu çocuklarının “Ankara’da Dayısı” olacağım. Bu çocuklar çakarlı arabaya da binecek, videolarda çekecek, eğlenecekte, sinemaya da gidecek, en güzel yemeklerde yiyecek meclise de girecek. Söz! Çatlayın patlayın kudurun!” ifadelerini kullandı.

MEHMET MUSTAFA GÜRBAN KİMDİR?

Mehmet Mustafa Gürban, 1979 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Gaziantep'te tamamladıktan sonra, lise eğitimini Fitnat Nuri Tekerekoğlu Anadolu Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nde Biyoloji bölümünden mezun oldu. Şu anda Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi'nde Sosyal Bilimler Fakültesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans yapmaktadır.

Gürban, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda görev yapmaktadır. Orta düzeyde İngilizce bilgisine sahip olup, evli ve iki çocuk babasıdır. 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde İYİ Parti'den 28. Dönem Gaziantep Milletvekili olarak seçilmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri