Mehmet Öntürk kimdir? AK Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mehmet Öntürk nereli?

AK Parti bugün 48 ilin adayını açıklayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıklanacak olan başkan adayları arasında Hatay için Mehmet Öntürk'ün de olduğu belirtiliyor. Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için ismi geçen Mehmet Öntürk kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti'nin 48 ildeki belediye başkan adaylarını açıklayacak. AK Parti kulislerinde ise Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Mehmet Öntürk'ün adı geçiyor. Peki, Mehmet Öntürk kimdir, nereli, kaç yaşında? Mehmet Öntürk'ün siyasi kariyeri ve tüm merak edilenler...

MEHMET ÖNTÜRK KİMDİR?

Mehmet Öntürk, 18 Mart 1970 tarihinde Kırıkhan ilçesinde dünyaya geldi. Babası Bekir, annesi Yüksel olan Öntürk, çocukluk yıllarını Hatay'ın topraklarıyla iç içe geçirdi.

Eğitim hayatına Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde devam eden Öntürk, İngilizce İktisat Bölümü'nden başarıyla mezun oldu. İktisadi bilimlere olan ilgisi ve donanımıyla öne çıkan Mehmet Öntürk, tarım ve tarıma dayalı işletmecilik alanında faaliyet göstererek ekonomiye katkıda bulundu.

Hatay'ın ticaret hayatında da rol oynayan Mehmet Öntürk, Antakya Ticaret Borsası Başkan Yardımcılığı görevini üstlenerek bölgesel ticarette yer aldı.

Siyasi kariyerine 2002-2007 yılları arasında AK Parti Kırıkhan İlçe Başkanlığı göreviyle adım atan Öntürk, partisinin ilçe teşkilatının yönetilmesine öncülük etti.

2007 yılında gerçekleşen seçimlerde AK Parti'den Hatay Milletvekili olarak seçilen Mehmet Öntürk, görev süresi boyunca Tarım Orman ve Köy İşleri Komisyonu ile Çevre ve KİT Komisyonu üyeliklerini yürüttü. Öntürk, tarım politikalarının oluşturulmasında da rol oynadı.

İyi düzeyde İngilizce bilen Mehmet Öntürk, evli ve 2 çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri