Mehmet Şimşek kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Mehmet Şimşek kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Merak edildi. Detaylar haberimzide...

Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967'de Batman'ın Gercüş ilçesinde doğdu. 2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanı olarak görev yaptı. Mehmet, 5 yaşında annesini kaybetti, kardeşleri ise dönemin şartları nedeniyle eğitim alamadılar.

İlköğrenimini Batman'da, lise eğitimini Gercüş'te tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olduktan sonra yaklaşık bir yıl araştırma görevlisi olarak çalıştı ve ara sıra ders verirken akademik faaliyetlerine devam etti. Lisans ve yüksek lisans derecelerini almak için EtiBank bursuyla İngiltere'ye gitti.

ABD Büyükelçiliği'nde dört yıl çalıştıktan sonra 1997 yılında ABD'de daimi oturma izni aldı ve New York'a taşındı. UBS Bank'ta çalıştı Deutsche-Bender Securities'de çalışmak üzere İstanbul'a dönmeden önce Hisse Senedi Analiz Birimi'nde. Merril Lynch ve CSFB'de de çalıştı ve Akdeniz ülkeleri, Orta Avrupa ve Rusya'nın makro analizlerinden sorumluydu.

Merkez Bankası Başkanlığı'na aday gösterildi ancak Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadı. 2007 Genel Seçimlerinde AK Parti Gaziantep Milletvekili seçildi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığındaki 60. Türkiye Hükümeti'nde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri