Mehmet Şimşek yeni destek projesini açıkladı: Firmalara kredi...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni destek planını kapsamında firmalara kredi imkanı sağlayacaklarını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni ekonomi programı çerçevesinde önemli bir rol oynayan seçici kredi uygulamalarının vurgusunu yaparak, bu uygulamaların üretimi ve ihracatı artırmayı amaçladıklarını ifade etti.

Ayrıca, bu kredi garanti sistemlerinin, Hazine destekli olarak çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere finansman erişimi sağladığını da aktardı. Şimşek, güncel ekonomik gelişmelere bağlı olarak, yatırım, ihracat, sürdürülebilirlik yatırımları ve dijital dönüşüm odaklı yeni destek paketlerinin çalışmalarının tamamlandığını dile getirdi.

Yeni destek paketlerinin bankacılık sistemi ve piyasa koşullarıyla uyumlu bir şekilde kullandırılacağını aktaran Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman arkasında olduklarını ve desteklemeye devam ettiklerini vurguladı. Şimşek, yeni destek paketi kapsamında 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanının firmalara sunulacağını açıkladı. Bu paketlerin teminat yetersizliği yaşayan işletmelere finansmana erişim sağlama amacı taşıdığını da belirtti.

Şimşek, söz konusu kredi imkanlarının kredi garanti kurumları aracılığıyla sunulmayı planlandığını ifade etti. Paketlerde genel olarak işletme kredileri için 24 aya kadar, yatırım kredileri için ise 120 aya kadar vade belirlenebileceğini sözlerine ekledi. Protokol çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu kredilerin kullandırılmaya başlanacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri