Memur ve emekli maaş zammında masada konuşulan rakam belli oldu!

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından memur ve emekli maaş zamlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Zam artışında enflasyon önem taşırken, kamu işçisine yapılan yüzde 45 artışın memur ve emekli zammında da referans görüleceği düşünülüyor.

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından memur ve emekli maaş zamlarının ne kadar olacağı merak ediliyor. Zam artışında enflasyon önem taşırken, kamu işçisine yapılan yüzde 45 artışın memur ve emekli zammında da referans görüleceği düşünülüyor. Buna göre, memur ve emekli maaş zammının yüzde 40-45 oranında olması bekleniyor.

ENFSLANYON BELİRLEYİCİ UNSUR

Enflasyon, memur ve emekli zammında önemli bir faktör olarak ön plana çıkıyor. Merkez Bankası, Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre haziran ayında enflasyonun yüzde 2,81 artması bekleniyor. Bu artışla birlikte 6 aylık enflasyon yüzde 18,50 oluyor. Düzenlemede 2023'ün ilk 6 aylık enflasyonu baz alınacak. Ayrıca, bu orana, refah payı da eklenecek.

KAMU İŞÇİSİ ZAMMI REFERANS ALINACAK

Memur maaşında geçtiğimiz günlerde kamu işçisine yapılan yüzde 45'lik artışın referans alınması bekleniyor. Memur ve memur emeklisinin maaş zammında da yüzde 40-45 oranında artış yapılacağı düşünülüyor.

Eğer memur zammı yüzde 40 olursa ek zam yüzde 23,69, yüzde 45 olursa ek zam 28,69 olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Türkiye gıda enflasyonunda ilk 10. sırada!

Güncel Haberleri