Mersin Gülnar alevlerle mücadele ediyor!

Mersin'in Gülnar ilçesinde çıkan yangın çevredeki iki mahalleye sıçradı. Tedbir amaçlı olarak yangının sıçradığı mahalledeki bazı evler boşaltıldı.

Mersin'in Gülnar ilçesi Kavukoğlu Mahallesi'nde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangın söndürme çalışmaları an itibarıyla devam ediyor.

İhbar üzerine bölgeye 4 söndürme helikopteri, 30 arazöz, çok sayıda ilk müdahale aracı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle alevlerin Korucuk ve Çavuşlar mahallelerine sıçradığı bölgeye itfaiye ekipleri ve iş makineleri de yönlendirildi. Çavuşlar Mahallesi'nde bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı. Havanın kararması nedeniyle karadan müdahalenin sürdüğü yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Bölgenin dağlık ve sarp olması ekiplerin müdahalesini zaman zaman güçleştiriyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Mersin'in Gülnar ilçesinde meydana gelen orman yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Yumaklı ayrıca Hatay, Çanakkale, Adana ve Mersin Mezitli’deki yangınların söndürme çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri