Mersin'de bir otobüstü oğlu ile yaşlı çifti döven okul müdürünün davası sürdü

Mersin'de otobüste yaşlı bir çiftin darp edilmesiyle ilgili davanın 3. duruşması Mersin 19. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan 77 yaşındaki Ramazan Polat ve eşi 71 yaşındaki Hamdiye Polat'ın mazeret bildirerek katılmadığı, ancak tarafların avukatlarının hazır bulunduğu belirtildi.

Tutuklu sanıklardan okul müdürü İsmet T'nin duruşmaya Ses ve Görüntü Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı ifade edildi. İsmet T, hâkim tarafından kendisinin bedenen savunamayacak durumda olduğu şeklindeki rapor ve eşi Hamdiye Polat'a yönelik küfrettiği iddiasına dair savunmasını SEGBİS aracılığıyla yaptı. İsmet T, raporu kabul etmediğini ve söz konusu iddiaları hatırlayamadığını belirtti. Ayrıca, tutukluluğunun kaldırılması ve beraatine karar verilmesini talep etti.

İsmet T'nin avukatı da adli tıp raporunu kabul etmediklerini ve olayın güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi gerektiğini ifade etti. Ramazan Polat'ın avukatı ise müvekkilinin konuşma zorluğu çektiğini ve suçun canavarca hisle işlendiğini savunarak, tutukluluğun devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık İsmet T'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Ayrıca, diğer tutuksuz sanıklara yönelik zorla getirme emri çıkarıldığı ve Ramazan Polat'ın müdafisinin genel rapor aldırılması talebinin reddedildiği ifade edildi.

Olay, 15 Aralık 2023 tarihinde Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde meydana geldi. İddialara göre, Tarsus ilçesinde bir lisenin müdürü olduğu belirlenen İsmet T. ve oğlu A.O.T. (17), kalp pili takılı olan, felçli ve böbrek yetmezliği çeken Ramazan Polat (77) ile eşi Hamdiye Polat (71) ile otobüste tartışmıştı. Tartışma sırasında önce A.O.T. ve ardından babası yaşlı çifte saldırmıştı. Olay, otobüsün güvenlik kamerasına yansımıştı ve kamuoyunda infial yaratmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri