Metal işçileri direne direne kazandı!

114 gündür grevde olan 150 bin metal işçisi, sonunda istediğini aldı. Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), 3 farklı işçi sendikasıyla yürütülen görüşmeler sonucunda metal çalışanlarına bir yıllık dönem için yüzde 140 zam sağlayan bir anlaşmaya vardı.

ParaMedya tarafından aktarılan bilgilere göre, MESS, işçi refahını göz önünde bulundurarak sendikalarla ortak bir karara imza attı.

MESS, tarihinde ilk defa, muhatabı olduğu 3 sendika ile anlaşma sağlamış oldu. Yapılan anlaşma ile metal çalışanları, sosyal yardımlar da dâhil olmak üzere bir yıllık dönem için %140 zam almış oldu. Bu zam, %59'luk enflasyona denk gelmektedir.

Ayrıca, 114 gündür grevde olan 150 bin metal işçisini ilgilendiren bu kararda, bayram çalışmalarında %125 zamlı ücret, ana sınıfı yardımı olarak 2.000 TL, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü izni gibi ek avantajlar da bulunuyor.

MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de Grup Toplu İş Sözleşmesi’ni büyük bir hassasiyet içinde yürüttük. Bu sene, geçtiğimiz dönemlere göre çok daha yoğun ve meşakkatli bir süreç geçirdik.” dedi. Akkol ayrıca, “Sonuç olarak, geçtiğimiz dönemde olduğu gibi bu dönem de toplu iş sözleşmesini muhatabımız olan üç işçi sendikası ile uzlaşıyla aynı anda imzalamayı başardık. Böylece, Ocak 2022’de imzaladığımız sözleşmeden sonra MESS tarihinde ikinci kez üçlü mutabakatla eş zamanlı anlaşma sağladık.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri