Meteoroloji açıkladı: 13 il için sarı kodlu uyarı verildi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre, 13 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Sarı kodlu uyarı yapılan iller arasında Ankara da bulunuyor. İşte il il hava durumu detayları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava beklerken, Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta ve Burdur'un doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını açıkladı. Özellikle Marmara'nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz'de yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Trakya, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bursa ve Balıkesir'in kuzeyinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul'da öğle saatlerinden sonra sağanak yağış öngörülüyor.

Ege: Az bulutlu ve açık. İç kesimlerde yer yer parçalı bulutlu. Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İç Ege'de rüzgar batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli esecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık. Isparta ve Burdur'un doğusunda öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Göller Yöresi'nde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu. Bölgenin, kuzey ve batısında gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ankara'da öğle saatlerinde sağanak yağış etkili olacak.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu. Bölgede genel olarak gök gürültülü yağış bekleniyor. Yağışlar yerel olarak kuvvetli olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Bölgede parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava hakim olacak. Akşam saatlerinde Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

  • İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak yağışlı. Sıcaklık: 34°C
  • Ankara: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı. Sıcaklık: 34°C
  • İzmir: Az bulutlu ve açık. Sıcaklık: 38°C
  • Antalya: Az bulutlu ve açık. Sıcaklık: 39°C

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri