Meteoroloji Ankara da dahil 9 ilde alarm verdi!

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyrettiği bu günlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz'in kuzeyi ve Marmara’nın güneyi için sağanak yağış uyarısında bulundu. Özellikle Ankara'nın da içerisinde yer aldığı 9 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılarak, bu bölgelerde yaşayan vatandaşların olası sel, su baskını ve taşkın gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Yurdun genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Ankara, Çankırı ve Eskişehir’in kuzey bölgelerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Karadeniz kıyılarında yağışlar yer yer kuvvetli olacak.

SICAKLIKLAR NORMALLERDE, İÇ VE GÜNEY KESİMLERDE DÜŞÜŞ

Hava sıcaklıklarının kuzey ve batı bölgelerinde mevsim normallerinde seyredeceği, ancak iç ve güney kesimlerde 3-5 derece kadar normallerin altında olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde sıcaklık düşüşü nedeniyle vatandaşların özellikle akşam saatlerinde daha dikkatli olması gerekiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR UYARISI

Karadeniz kıyıları başta olmak üzere Sakarya ve Bolu çevrelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu bölgelerde yaşanabilecek su baskınları, sel ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği bildirildi. Rüzgarın ise batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı, Karadeniz ve doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

9 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların kuvvetli olacağı 9 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayımladı. Bolu, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Karabük ve Düzce için sarı kod, Bartın ve Zonguldak için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı. Bu uyarılar, sağanak yağışların kuvvetli olması ve su baskını riskine karşı vatandaşların hazırlıklı olması için veriliyor.

TEDBİR ALINMASI GEREKEN DURUMLAR

Kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı illerde su baskınları, sel ve taşkın riskine karşı önlem alınması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, özellikle ulaşımda aksamalar, tarımsal faaliyetlerde zarar görme gibi olumsuzluklara karşı da vatandaşlar uyarıldı. Yerel yönetimler ve yetkililerden gelen bilgilere dikkat edilmesi, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması ve güvenli yerlerde bulunulması öneriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri