Meteorolojiden hafta sonu için hava durumu açıklaması!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde görevli hava tahmin uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, hafta sonu için ülke genelinde havanın yağışlı geçeceğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nde görevli hava tahmin uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, cumartesi günü tüm yurtta, pazar günü ise güney Ege kıyıları haricinde ülke genelinde gök gürültülü sağanak yağışların beklenildiğini ifade etti.

Özellikle cumartesi günü Marmara'nın batısında, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne çevrelerinde kuvvetli yağışların görüleceğini belirten Yavuz, aynı zamanda Doğu Akdeniz'in genelinde de gök gürültülü sağanak yağışların olacağını bildirdi.

DOĞU ANADOLU VE KARADENİZ BÖLGESİ'NDE DE YAĞIŞ BEKLENİYOR

İç Anadolu Bölgesi'nde Niğde, Kayseri ve Sivas çevreleri ile Konya'nın kuzey kesimlerinde kuvvetli sağanak yağışların görüleceğini belirten Yavuz, Orta ve Doğu Karadeniz'de iç kesimlerde lokal kuvvetli yağışlar olacağını vurguladı. Ayrıca Doğu Anadolu'nun hemen hemen genelinde ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda, Batman ve Siirt çevrelerinde de kuvvetli yağışların beklenildiğini aktardı.

SICAKLIKLARDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Yavuz, sıcaklıkların cumartesi günü ülke genelinde düşeceğini ve pazar günü kuvvetli poyrazla birlikte batı bölgelerinde sıcaklıkların bir miktar daha azalacağını söyledi. Önümüzdeki hafta ülke genelinde sıcaklıkların oldukça düşeceğini belirten Yavuz, pazar günü yağışların da yine Doğu bölgelerinde kuvvetli olacağını dile getirdi.

İSTANBUL VE ANKARA'NIN HAVA DURUMU

Yavuz İstanbul için, yağışların görüleceğini ve sıcaklıkların 17-18 dereceler civarında seyredeceğini ifade ederek gece sıcaklıklarının 12-13 dereceler civarında olacağını belirtti. Ankara için ise sıcaklıkların 17-18 derecelere düşeceğini ve pazartesiye bağlayan gece 2 dereceye kadar düşmesini beklediklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri