Meteoroloji uyardı: Hava sıcaklıkları artacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, yurtta beklenen hava durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Macit, yurt genelinde hafta sonuna kadar yağış beklenmediğini, tüm bölgelerde az bulutlu ve açık bir hava hakim olacağını belirtti. Özellikle batı kesimlerden başlayarak sıcaklıkların artacağını, hafta sonunda ise tüm yurtta sıcaklıkların 3 ila 6 derece yükselmesinin beklendiğini ifade etti.

Macit, mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren batı ve iç bölgelerde yükselişe geçeceğini, hafta sonu boyunca ise yurt genelinde adeta bahar havasının yaşanacağını kaydetti. Ancak pazar günü Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de, pazartesi günü ise Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Karadeniz'de yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak geçişlerinin görülebileceğini de ekledi. Doğu bölgelerinde ise hafta sonu boyunca yağış beklenmediği ve kar yağışının söz konusu olmadığı vurgulandı.

Macit, Ankara, İstanbul ve İzmir’de önümüzdeki üç gün boyunca yağış görülmeyeceğini belirterek, sıcaklıkların önemli ölçüde artacağını söyledi. İstanbul’da yarın 23 derece olması beklenen sıcaklık, hafta sonuna kadar 28 dereceye kadar çıkacak. Ankara’da ise yarın 24 derece olarak ölçülecek sıcaklığın, hafta sonunda 28 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor. İzmir’de ise perşembe günü 29 derece olması beklenen sıcaklıklar, cumartesi günü 32 dereceye kadar çıkacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri