Meteoroloji uyardı: Hem kavurucu sıcak hem yağmur!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 29 Temmuz Pazartesi günü için hava durumu raporunu yayımladı. Son tahminlere göre, Türkiye genelinde sıcak hava etkisini sürdürürken, bazı iller için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı.

Özellikle Rize ve Artvin çevrelerinde akşam saatlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Ayrıca Marmara'nın güneyi, Kuzey Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde poyrazın etkili olacağı belirtildi.

GENEL HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Giresun, Rize, Trabzon, Artvin ve Ardahan çevreleri ile Van’ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BÖLGESEL UYARILAR

  • Rize ve Artvin: Akşam saatlerinde bu bölgelerin kuzeyinde yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.
  • Marmara’nın Güneybatısı, Doğu Anadolu’nun Güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun Doğusu: Bu bölgelerde kuzey yönlerden esen kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) etkili olacak.
  • Kuzey Ege: Poyrazın etkili olacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR DURUMU

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Ancak Marmara’nın güneybatısı, Ege kıyıları, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği öngörülüyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Akşam saatlerinde Rize ve Artvin'in kuzeyinde beklenen yerel kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı 5 günlük hava durumu tahminine göre, sıcak hava dalgasının etkisi altındaki Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklar devam edecek. Ancak belirli bölgelerde yağış ve rüzgar etkisiyle hava şartlarının değişkenlik gösterebileceği belirtiliyor.

Sonuç

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri